Egy amatőr szakács receptjei.

2022. április 02. 17:03 - Broad

Bazsalikomos tejszínes csirke avagy Pollo Toscano Cremoso

avagy egy újabb kirándulás a Toszkán gasztronómia világába

A múltkori kirándulás után – térben és időben – maradunk Toszkánában. Remélhetőleg idén, még lesz fontosabb szerepe is az Olasz tájegységnek, de arról majd akkor.

A receptet a neten találtam és keltette fel az érdeklődését egy magyar oldalon. De engem nem hagyott nyugodni és rákerestem külföldi oldalon is.

Az eredeti recept, amit leírok csirkemellből készül, de éppen nem volt itthon, ezért filézett csirke felső combból készítettem el. Lehet, hogy jobb csirkemellből, de így is nagyon ízlett. Ennyi bevezető elég is lesz, jöjjön a recept.

0.jpg

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell filé
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • só, bors
  • 2 evőkanál olíva olaj

a szószhoz:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 gramm kockázott paradicsom (télen konzerv)
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1,5 dl habtejszín (min 30 %)
  • 20 gramm reszelt parmezán
  • 15 levél friss bazsalikom

Elkészítés:

Kezdjük azzal, hogy a csirkemelleket felszeleteljük vagy a csirkecombokat daraboljuk sóval, őrölt borssal, fokhagymaporral alaposan bedörzsöljük, ízesítjük. Közben egy serpenyőben, közepes lángon hevítsünk fel kevés olajat, ha már kellően forró, a csirkedarabokat megpirítjuk.

1.jpg

Ha aranyszínűek, vegyük ki a serpenyőből és rakjuk félre.

1_1.jpg

Ugyanebben a serpenyőben kb. 1 percig pirítjuk a lereszelt fokhagymát, hogy felszabaduljanak az ízek, és hozzákeverjük a paradicsomot.

2_1.jpg

. 2-3 percig kevergetés mellet összefőzzük és hozzáadjuk a tejszínt.

3.jpg

Adjunk hozzá, ha már elég sűrű a tejszín a parmezán sajtot és ha elolvadt mehetnek vissza a csirke darabok is.

4.jpg

Elkeverjük és legvégül a friss bazsalikomleveleket is hozzáadjuk és készre főzzük.  

5.jpg

És máris készen áll a krémes toszkán csirke, hogy élvezzük!

1649064823094.jpg

Mi most penne tésztával készült, de ahány oldal, annyi féle körettel tálalják, rizs vagy tészta. A recept elkészítése után tovább kutattam más oldalakon is és találtam több variációt is, adnak hozzá mustárt, gombát, spenótot stb. legközelebb azokat a változatokat is kipróbálom.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bogracstolawokig.blog.hu/api/trackback/id/tr4817795973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy amatőr szakács receptjei.
süti beállítások módosítása