Ez most egy kicsit rendhagyó recept lesz, mivel ez nem egy klasszikus főétel lesz, hanem egy reggeli fogás. Szeretem nagyon az almás pitét, de nem lehet mindig azt enni, - gondolni kell a kilókra is - de azért a fahéjas-almás ízt sem akartam teljesen hanyagolni, kellett egy helyettesítő dolog. Zabkását régebben is ettem reggelire, és az jutott az eszembe, hogy mi lenne, ha a zabkásához társítanám az almás pite ízét. És megszületett az alábbi recept.
Hozzávalók:
zabkásához:
- 50 gramm zabpehely
- 200 ml tej
- 200 ml víz
- csipet só
ízesítéshez:
- 1 db alma
- 1 evőkanál vaj
- 0,5 evőkanál nádcukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a cukrot, fahéjat, szerecsendiót alaposan elkeverjük. Amikor a cukor kezd karamelizálódni, hozzáadjuk a kis kockákra vágott megpucolt almát. Ezt is alaposan összekeverjük és egy kevés vízzel - 0,5 - dl felöntjük és addig főzzük, amíg az alma félig meg nem puhul. Közben a tej, víz keveréket felrakjuk egy olyan edénybe, amiben nem ég le. Amikor már forr, mehet hozzá a zabpehely és folyamatos keverés mellet főzzük 3-4 percig. Ekkor hozzákeverjük az almás keveréket. Újabb 3-4 percig főzzük, majd levesszük a tűzről és 10 percig pihentetjük. Fogyaszthatjuk azonnal melegen vagy másnap reggelire hidegen.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.