Egy amatőr szakács receptjei.

2021. február 27. 15:11 - Broad

Egészséges reggeli „Almás pités” zabkása

Ez most egy kicsit rendhagyó recept lesz, mivel ez nem egy klasszikus főétel lesz, hanem egy reggeli fogás. Szeretem nagyon az almás pitét, de nem lehet mindig azt enni, - gondolni kell a kilókra is -  de azért a fahéjas-almás ízt sem akartam teljesen hanyagolni, kellett egy helyettesítő dolog. Zabkását régebben is ettem reggelire, és az jutott az eszembe, hogy mi lenne, ha a zabkásához társítanám az almás pite ízét. És megszületett az alábbi recept.   

Hozzávalók:

zabkásához:

  • 50 gramm zabpehely
  • 200 ml tej
  • 200 ml víz
  • csipet só

ízesítéshez:

  • 1 db alma
  • 1 evőkanál vaj
  • 0,5 evőkanál nádcukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés:

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a cukrot, fahéjat, szerecsendiót alaposan elkeverjük. Amikor a cukor kezd karamelizálódni, hozzáadjuk a kis kockákra vágott megpucolt almát. Ezt is alaposan összekeverjük és egy kevés vízzel - 0,5 - dl felöntjük és addig főzzük, amíg az alma félig meg nem puhul. Közben a tej, víz keveréket felrakjuk egy olyan edénybe, amiben nem ég le. Amikor már forr, mehet hozzá a zabpehely és folyamatos keverés mellet főzzük 3-4 percig. Ekkor hozzákeverjük az almás keveréket. Újabb 3-4 percig főzzük, majd levesszük a tűzről és 10 percig pihentetjük. Fogyaszthatjuk azonnal melegen vagy másnap reggelire hidegen.   

zabkasa.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bogracstolawokig.blog.hu/api/trackback/id/tr3816442386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy amatőr szakács receptjei.
süti beállítások módosítása