Első kísérletezéseim között volt egy Indiai recept - kókusztejes currys csirke -, egy későbbi alkalommal majd azt is felrakom. Mivel nagyon ízlett, már több alkalommal elkészítettem, de egy idő után kíváncsi voltam más Indiai ételre is, ezért kutakodni kezdtem az interneten és rátaláltam a Murgh Makhani receptre. Magyarul vajas csirke, mondjuk a névválasztást nem értem, de mivel szimpatikus volt, ki is próbáltam. Nagyon bejött, ez is állandó tagja lesz az itthoni kínálatnak.
Murgh makhani - Vajas csirke
Hozzávalók: /4 személyre/
- 1 kg kicsontozott, lebőrözött csirke felsőcomb
- só és frissen őrölt bor
- 3 evőkanál vaj
- 150 gramm kockázott hagyma
- 3 gerezd fokhagyma, darabolva
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 2 teáskanál paprika
- 1 ½ evőkanál garam masala
- 1 evőkanál curry por
- 800 gramm paradicsomlé
- 145 gramm joghurt
Elkészítés:
- Egy deszkán papírt törlővel itasd le a csirke darabokról a nedvességet, sózzad, borsozzad, mind a két oldalt.
- Egy tapadásmentes edényben olvaszd fel a vajat és rakd bele a hagymát, és ha már üveges, rakd hozzá a fokhagymát, gyömbért.
- Add hozzá a fűszereket és pirítsd le, amíg a fűszerekből fel nem szabadul az illat, kb. 1 perc.
- Add hozzá a paradicsomlét és a csirke darabokat. Keverd össze és fedő alatt főzzed, amíg a csirke puha nem lesz.
- Vedd ki a csirke darabokat egy deszkára és várd meg amíg kihűl, majd darabold falatnyi részekre.
- Közben az edényben lévő szószt sűrítsd be. Ha már kellően sűrű keverd hozzá a joghurtot, forrald össze.
- Tedd vissza a csirke darabokat és főzd készre az ételt.
- Tálald párolt basmati rizzsel és szórd meg friss koriander zölddel - ez most kimaradt
- Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.