Egy amatőr szakács receptjei.

2020. november 23. 17:38 - Broad

Super Bowl ihlette New Orleans-i Gumbo

ahogy mi szeretjük.

NFL közvetítés közben a New Orleans-i Super Bowlról beszélgettek és mint helyi ételt mutatták a Gumbot. Soha nem hallottam róla korábban. A meccset követően kutatást végeztem a neten és egy amerikai oldalon nem csak a recept volt fent, hanem a fűszerkeverék receptje is. Nem maradt már hátra, mint megvenni a hozzávalókat és megfőzni. Az eredeti recept tartalmazza a Chorizo kolbászt is, azt nem kaptam, ezért Gyulai kolbásszal helyettesítettük, de nem igazán jött be, ezért mi már a nélkül főzzük.    

Hozzávalók:

  • 600 g csirke mell  
  • kb. 80 ml olaj
  • 40 g liszt
  • 1 zöld kaliforniai paprika  
  • 1 piros kaliforniai paprika  
  • 2 halványító zellerszár
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 300 g konzerv darabolt paradicsom
  • 800 ml húsleves (vagy víz)
  • 2 evőkanál gumbo fűszerkeverék
  • Tabasco szósz

Elkészítés:

Az olajat egy nagyobb lábasban felmelegítjük, majd rászórjuk a lisztet. Állandó keverés mellett világosbarnára pirítjuk. A kaliforniai paprikákat, a zellerszárat kb. 1 x 3 cm csíkokra vágjuk, a vöröshagymát cikkekre a fokhagymát pedig felaprítjuk. Amikor a liszt már szép barna és csomómentes hozzákeverjük a zöldségeket és a felcsíkozott csirkemellet. Elkeverjük, majd mehet hozzá a Gumbo fűszerkeverék - én nem készen veszem, hanem a lenti recept alapján keverem ki - és a só. Ezt is alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és felöntjük a húslevessel. Addig főzzük, míg a hús készre nem puhul, aki kedveli a csípőset tabasco szósszal tovább fűszerezheti az ételt. Párolt rizzsel tálaljuk.

gumbo.jpg

A gumbo fűszerkeverék:

  • 1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 teáskanál cayenne bors
  • 1/2 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregano
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 kávéskanál vöröshagymapor
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bogracstolawokig.blog.hu/api/trackback/id/tr4516296808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy amatőr szakács receptjei.
süti beállítások módosítása