Biztos sokaknak vannak emlékei a régebbi időkből a Spagetti Carbonara-ról, tejszínnel meg kitudja milyen nem belevaló hozzávalókkal. Nem is szerettem, nem is próbálkoztam vele sokáig. Szoktam főzőműsorokat nézni, hátha valamihez kedvet kapok valaminek a kipróbálásához, most is így történt, láttam egy Spagetti Carbonara receptet, amit persze nem jegyeztem meg, de az interneten – olasz oldalakon – keresgéltem és az alábbi recept lett megvalósítva.
Spagetti Carbonara, ahogy mi készítjük és szeretjük.
Hozzávalók /4 főre/
- 50 dkg spagetti
- 40 dkg bacon
- 1 egész tojás és 2 db tojás sárgája
- 4 evőkanál mascarpone
- 10 dkg gramm Parmezán vagy Grane Padano sajt /reszelve/
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- olíva olaj
Elkészítés:
A spagetti tésztát megfőzzük fogkemény (al dente) állagúra. A csomagoláson szereplő főzési idő megfelelő a sikerhez. Közben a bacont lepirítjuk, és amikor már majdnem kész hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát. Átforgatjuk, majd egy szűrő segítségével leszűrjük, majd a lecsöpögő zsír egy részét visszarakjuk a serpenyőbe és melegen tarjuk. A mascarponét a tojásokat és a lereszelt sajt felét alaposan összekeverjük egy edénybe és félrerakjuk. A megfőtt spagettiről leöntjük a vizet – egy keveset félrerakunk a főzővízből - és a meleg serpenyőbe borítjuk, hozzákeverjük a tojásos mascarponét, ha nagyon sűrű lenne, a főzővízzel hígíthatjuk. A tésztát tányérra rakjuk, megszórjuk a baconnal és a reszelt sajttal és így tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.