Egy amatőr szakács receptjei.

2020. november 02. 17:43 - Broad

Tejszínes sütőtök krémleves

Egy kedves ismerősömtől kaptam egy szép nagy sütőtököt. Azt sejtettük, hogy nem fogjuk megenni sütve egyszerre, ezért kellett valami megoldás, hogy ne vesszen kárba a tök. És ez lett belőle:  

Tejszínes sütőtök krémleves

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtők
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 gramm vaj
  • 3 - 4 dl tejszín
  • diónyi friss gyömbér
  • só, bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

A tököt megmossuk, feldaraboljuk és 180 C fokon sütjük 1 órán keresztül légkeveréssel.  Közben a hagymát megpucoljuk és felaprítjuk.  A gyömbért tisztítás után lereszeljük. Amikor a tők már megpuhult – villa próba – kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk, ha kihűlt a nem kellően megsült héjat eltávolítjuk az átsült héj belemehet a levesbe. A tököt bot mixerrel krémesre pépesítjük.  Egy lábosban a vajat megolvasszuk és a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gyömbért, sót, borsot. Utána hozzákeverjük a pépesített tököt.  Melegítés és folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejszínt és vízzel hígítjuk, amíg krémleves állagot nem érünk el, összeforraljuk, és ha szükséges bot mixerrel tovább krémesítjük még.

Tálalni pirított tökmaggal, parmezánnal és pirítóssal. Igény esetén tökmagolajjal meglocsolva. 

leves.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bogracstolawokig.blog.hu/api/trackback/id/tr8516270106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy amatőr szakács receptjei.
süti beállítások módosítása