Egy kis kihagyás után egy régi kedvenc receptemet teszem most közzé. Még nagyon régen, talán már 30 éve is annak, hogy az Aladdin konyhája című szakácskönyvből elkészítettem ezt az ételt. Akkor még a kókusztej ritkaság számba bent így kénytelen voltam, kókuszreszelék és tej keverékből előállítani és a curry is ritkaságszámba ment. Most már azért sokkal könnyebb kókusztejhez és jó minőségű fűszerekhez jutni. Ettől függetlenül, hogy akkor milyen körülmények között lett elkészítve, a család egyik kedvence lett, így már sokszor került az asztalra.
Hozzávalók:
- 1 csirke darabolva – vagy 8 db csirke comb – kb. másfél kg
- 2 db zöld hegyes erős paprika feldarabolva
- 2 fej hagyma apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 evőkanál curry fűszerkeverék
- diónyi gyömbér lereszelve
- 1 konzerv darabolt paradicsom – 450 gramm
- 1 konzerv kókusztej – 240 ml
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben felhevítjük az olajat, hozzá adjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. Ezt követően mehet hozzá a feldarabolt zöldpaprika, majd a reszelt gyömbér és a fokhagyma.
Az indiai konyha hagyományait követve hozzáadjuk a curryt, ha felhevítjük sokkal intenzívebben kiadja a fűszerek aromáját.
Amikor már kellően fűszeres illatok kezdenek a konyhában terjengeni, hozzáadjuk a csirke darabokat és alaposan átforgatjuk. A húsdarabokat fehéredésig forgatjuk, kevergetjük.
Mehet hozzá a feldarabolt paradicsom, sokkal finomabb lesz ha friss paradicsomból csináljuk, de hát télen a bolti paradicsom nem a legalkalmasabb erre a feladatra.
Legvégül a kókusztej kerül bele alaposan elkeverjük és a hús puhulásig főzzük az ételt.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.