Egy amatőr szakács receptjei.

2020. november 20. 18:12 - Broad

Paprikás krumpli

Mindenkinek vannak rémképei a menzás paprikás krumpliról, egy vizes, paprikás lében főt krumpli virslivel. A hideg is kiráz, ha visszaemlékszem rá. De mennyivel másabb, ha saját készítésű, füstölésű kolbásszal, szalonnával készítjük. A menzainál egy sokkal jobb, finomabb ételt kapunk, főleg ha szabad tűzön készül.

Paprikás krumpli, ahogy mi szeretjük (mi nagyon)

Hozzávalók:

  • 8 db nagyobb fej krumpli
  • 2 közepes fej hagyma
  • 2 – 3 gerezd fokhagyma
  • 25 – 30 dkg házi kolbász
  • 20 dkg füstölt szalonna – kolozsvári
  • 1 evőkanál poros paprika
  • só, bors, paprikakrém ízlés szerint
  • 1-2 evőkanál zsír

Elkészítés:

A bográcsban a felkockázott szalonnát lesütjük, majd a felkockázott hagymát megdinszteljük rajta. Amikor a hagyma már üveges a felszeletelt kolbász felét és a fokhagymát is hozzáadjuk, amikor a kolbász zsírja is kezd kisülni, rászórjuk a paprikát és addig kevergetjük, amíg a paprika ki nem adja a színét, de vigyázzunk, hogy nem keseredjen meg. Hozzákeverjük a hosszában 5-8 felé vágott krumplit. Összekeverjük, annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje. Amikor a krumpli már majdnem kész hozzákeverjük a kolbász másik felét és készre főzzük.    

Savanyúsággal tálaljuk, és ha nyáron készítjük egy jó nagy pohár fröccsel.  

 paprikas_krumpli.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bogracstolawokig.blog.hu/api/trackback/id/tr216272918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy amatőr szakács receptjei.
süti beállítások módosítása