Mindenkinek vannak rémképei a menzás paprikás krumpliról, egy vizes, paprikás lében főt krumpli virslivel. A hideg is kiráz, ha visszaemlékszem rá. De mennyivel másabb, ha saját készítésű, füstölésű kolbásszal, szalonnával készítjük. A menzainál egy sokkal jobb, finomabb ételt kapunk, főleg ha szabad tűzön készül.
Paprikás krumpli, ahogy mi szeretjük (mi nagyon)
Hozzávalók:
- 8 db nagyobb fej krumpli
- 2 közepes fej hagyma
- 2 – 3 gerezd fokhagyma
- 25 – 30 dkg házi kolbász
- 20 dkg füstölt szalonna – kolozsvári
- 1 evőkanál poros paprika
- só, bors, paprikakrém ízlés szerint
- 1-2 evőkanál zsír
Elkészítés:
A bográcsban a felkockázott szalonnát lesütjük, majd a felkockázott hagymát megdinszteljük rajta. Amikor a hagyma már üveges a felszeletelt kolbász felét és a fokhagymát is hozzáadjuk, amikor a kolbász zsírja is kezd kisülni, rászórjuk a paprikát és addig kevergetjük, amíg a paprika ki nem adja a színét, de vigyázzunk, hogy nem keseredjen meg. Hozzákeverjük a hosszában 5-8 felé vágott krumplit. Összekeverjük, annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje. Amikor a krumpli már majdnem kész hozzákeverjük a kolbász másik felét és készre főzzük.
Savanyúsággal tálaljuk, és ha nyáron készítjük egy jó nagy pohár fröccsel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.