Egy amatőr szakács receptjei.

2020. október 30. 13:04 - Broad

Szecsuáni csirke

A tegnapi történetben szereplő Szecsuáni csirke receptje, ahogy ma készítem.

Szecsuáni csirke

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 kilogramm csirkehús
  • 3 darab vöröshagyma
  • 3 darab zöld hegyes erős paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg bambuszrügy
  • 1 darab - diónyi - gyömbér
  • 1 evőkanál dark szójaszósz
  • 1 evőkanál cukor vagy méz
  • 1 deciliter fehér bor
  • 2 evőkanál keményítő (rizsliszt, tápióka liszt)
  • 1/2 evőkanál Ceyenne bors /bátrabbak Habanero paprikával is kísérletezhetnek/
  • olaj /olíva vagy szezámmagolaj/

Leírás:

A húst, hagymát, paprikát kb. olyan darabokra vágjuk, mint amilyenre a bambusz rügy is darabolva van. A fokhagymát, gyömbért pedig lereszeljük. A wokot nagy lángra rakjuk és az olajat felforrósítjuk benne. Belerakjuk a húst és lepirítjuk, utána mehetnek hozzá a zöldségek, fokhagyma, gyömbér és a fűszerek. Az egészet alaposan összekeverjük, majd mehet rá a szójaszósz, bor és cukor. Nem kell sokáig főzni akkor jó, ha a zöldségek egy kicsit roppanósak maradnak. Kb. 10-15 perc után mehet rá a keményítő. Ezzel is alaposan összekeverjük és már kész is. Tálalni párolt rizzsel vagy rizstésztával lehet.

szecsuani.jpg

Elkészíthető egyébként pulykából, marhahúsból is a recept.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bogracstolawokig.blog.hu/api/trackback/id/tr1916264508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy amatőr szakács receptjei.
süti beállítások módosítása