A tegnapi történetben szereplő Szecsuáni csirke receptje, ahogy ma készítem.
Szecsuáni csirke
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 kilogramm csirkehús
- 3 darab vöröshagyma
- 3 darab zöld hegyes erős paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 üveg bambuszrügy
- 1 darab - diónyi - gyömbér
- 1 evőkanál dark szójaszósz
- 1 evőkanál cukor vagy méz
- 1 deciliter fehér bor
- 2 evőkanál keményítő (rizsliszt, tápióka liszt)
- 1/2 evőkanál Ceyenne bors /bátrabbak Habanero paprikával is kísérletezhetnek/
- olaj /olíva vagy szezámmagolaj/
Leírás:
A húst, hagymát, paprikát kb. olyan darabokra vágjuk, mint amilyenre a bambusz rügy is darabolva van. A fokhagymát, gyömbért pedig lereszeljük. A wokot nagy lángra rakjuk és az olajat felforrósítjuk benne. Belerakjuk a húst és lepirítjuk, utána mehetnek hozzá a zöldségek, fokhagyma, gyömbér és a fűszerek. Az egészet alaposan összekeverjük, majd mehet rá a szójaszósz, bor és cukor. Nem kell sokáig főzni akkor jó, ha a zöldségek egy kicsit roppanósak maradnak. Kb. 10-15 perc után mehet rá a keményítő. Ezzel is alaposan összekeverjük és már kész is. Tálalni párolt rizzsel vagy rizstésztával lehet.
Elkészíthető egyébként pulykából, marhahúsból is a recept.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.