Egy amatőr szakács receptjei.

2020. november 01. 12:50 - Broad

Olasz tükörtojás

A mai recept egy villásreggeli lesz. Nem emlékszem, honnan jött annak idején az ihlet és azt sem tudom, hogy mi lehet az eredeti recept neve, én csak olasz tükörtojás néven emlegetem.

Olasz tükörtojás.

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg bacon (opcionális húsimádóknak)
  • bazsalikom, oregánó, kakukkfű, só, bors,
  • olívaolaj

 Elkészítés:

Egy serpenyőben elősütjük a bacont vagy ha anélkül csináljuk akkor az olívaolajat felhevítjük. Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, amid mehet hozzá a lereszelt fokhagyma és a fűszerek, egy kicsit átforgatjuk és mehet hozzá a paradicsomlé. Besűrítjük kb. a felére majd beleütjük a tojásokat, lehetőleg úgy, hogy a sárgája egyben maradjon. Fedőt rakunk rá és addig sütjük, amíg a tojás sárgáján fehér hártya nem keletkezik.

Friss, ropogós kenyérrel tálaljuk!   

olasz_tukortojas.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bogracstolawokig.blog.hu/api/trackback/id/tr6616268502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy amatőr szakács receptjei.
süti beállítások módosítása